Untitled
23 okt 2013
week 99: 17 t/m 23 oktober

Op 17 oktober zijn we naar de winkel gewandeld. Bas heeft weer een heel stuk zelf naar huis gelopen. We zijn even bij het speelveldje geweest, we zijn naar de paardjes gaan kijken en Bas heeft zijn verzameling eikels, stokjes en blaadjes weer uitgebreid.
Bas was op 18 oktober al vroeg bij tante Maartje, oom Tom en Eline, omdat ik met Laura naar het consultatiebureau moest. Daarna hebben we met tante Maartje, oom Tom en Eline bij opa en oma Van Aerle geluncht. Bas heeft voor de eerste keer de puzzel met de wilde dieren (8 stukjes) helemaal zelf gemaakt! Ik was op de badkamer en Bas riep “mama tottemouw” en “goed daan”. Ik wist niet wat hij bedoelde, maar toen ik hem bij de puzzel zag zitten met alle stukjes op de juiste plek wist ik het. Omdat Bas niet zo wilde puzzelen (daar had hij het geduld niet voor als een stukje niet meteen goed op zijn plek zat), zei ik altijd heel enthousiast “goed gedaan!” en “mama is trots op jou” om hem te motiveren. Vannacht zijn we 4 keer uit bed geweest omdat Bas steeds moest huilen.
Op 19 oktober is Bas met Mark mee boodschappen gaan doen. Laat in de middag zijn we naar opa en oma Van Mierlo gegaan. Na het eten is Bas bij opa en oma blijven logeren. Eerst was het de bedoeling dat we eerst Laura weg zouden brengen en daarna Bas, maar dan zouden wij al snel weer gaan en zou Bas gauw genoeg naar bed moeten. Zo was het fijner, omdat we zagen dat Bas zich prettig voelde toen we gingen. Hij heeft een klein beetje moeten huilen, maar heeft het verder erg goed gedaan! Hij heeft uitgeslapen en heeft de hele nacht doorgeslapen. Vooral ik vond het moeilijk om voor de eerste keer in bijna 2 jaar de kindjes weg te brengen. Ik heb Bas de hele week al verteld dat hij bij opa en oma zou gaan slapen, dat oma hem naar bed zou brengen en voor hem zou zorgen en dat wij hem ’s morgens weer zouden komen halen. Hij lijkt nu oud genoeg om dat te begrijpen.
Op 20 oktober zijn we Bas weer op gaan halen. Ik ben blij dat hij het zo goed gedaan heeft! Het was mooi zijn koppie te zien toen we uit de auto stapten. Bas heeft nog even buiten gespeeld en toen tante Monique, oom Anton, Esther en Lars kwamen, heeft hij fijn met Esther en Lars gespeeld. ‘s Middags zijn we met zijn vieren een stuk gaan wandelen. We hebben de eendjes gevoerd en zijn naar de paardjes en het speelveldje gewandeld. Bas heeft het hele stuk zelf gelopen. Bas is met Mark mee frietjes gaan halen. Toen we hem vroegen of Laura bij Bas in bad mocht, zei hij “nee” en dus mocht hij na Laura in bad.
We zijn op 21 oktober ’s morgens bij Agnes, Lisa en Tim op bezoek geweest. Bas heeft fijn gespeeld met het loopwagentje (daar heeft hij een hele tijd mee rond gesjokt en de toeter en muziekjes vond hij ook erg interessant) en de laptop van Nijntje. Lisa had een boek met allemaal dieren erin. Er was een kip die zijn kop bewoog als je aan een flapje trok. Bas was iets te enthousiast en heeft de kip onthoofd . ’s Middags zijn Willemiek en Sanne op bezoek geweest.
Op 22 oktober zijn we naar tante Willeke gewandeld. Oma Van Aerle en tante Maartje en Eline waren er ook. Bas heeft met Eline in de tuin gespeeld en Eline tilde Bas steeds op om naar de treinen te kijken.
We zijn op 23 oktober naar het centrum gewandeld. Bas heeft op de heen- en terugweg een heel stuk zelf gelopen. We zijn weer bij het speelveldje en bij de paardjes geweest. Ook heeft Bas lekker door de plassen en de blaadjes gerend. We hebben boodschappen gedaan en zijn bij opa en oma Van Aerle wat gaan drinken. ’s Middags heeft Bas erg lang geslapen en daarna heeft hij met zijn nieuwe trein gespeeld. Ook vandaag mocht Laura niet bij Bas in bad.
Bas rent steeds rondjes in de keuken en zegt dan dat hij aan het dansen is. Hij blijft net zo lang dezelfde kant op rennen totdat hij omvalt. Dan zegt hij “bas om/boem” (net als bij Dansles met Nijntje).
Als Bas naar bed gaat, legt hij Koetje neer, strijkt hem mooi glad en gebruikt hem dan als kussentje.
‘s Morgens duwt Bas het hobbelpaard dat op zijn kamer staat naar onze slaapkamer toe.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative